Eczane Tabela Türkiye içerisinde faaliyet gösteren tüm eczanelerde standarda bağlanmıştır. Gece veya gündüz eczane arayan kişilerin arayışlarında kolaylık sağlaması için bu uygulama faaliyete girmiştir. Tüm tabelaların aynı olması eczaneler arasında baş göstermesi muhtemelen olan haksız kazancında önünü kesmektedir.

Eczanelerde bulunan tabelaların aynı standarda sahip olmasının avantajları:

  • Kişi, ne aradığını bilerek daha rahat bir şekilde eczaneyi bulabilir.
  • Hastaların eczanelere erişimi kolaylaşır.
  • Görsel kirliliğin önüne geçilir.
  • Haksız kazanç engellenir.
  • Eczanelerdeki rekabet ortadan kalkar.
  • Erişim zorluğunun önüne geçilir.

Bu avantajları ile birlikte günümüzde faaliyet gösteren eczaneler, sadece tabeladaki eczane kısmını isteğe bağlı olarak ışıklandırabilir. Diğer alanlar ise ışıksız olmak zorundadır.

Eczane Tabela Çeşitleri

2014 yılında çıkan yönetmelik sonrasında 2017 yılında tüm eczanelerin standart tabela kullanmasına başlanıldı. Standart tabelalarda da bir takım farklılıklar olmakla birlikte bunları şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Standart – 1

Standart tabelaların ilkinde 200 x 45 cm ölçülü bir tabela kullanılmaktadır. Bu tabelanın beyaz renkli alanı 150 x 150 olmalıdır. Eczane kelimesinde kullanılacak olan harf yüksekliği ve genişliği 25 x 9 cm olarak belirlenmiştir.

  • Standart – 2

Standart tabelaların ikincisinde 300 x 70 cm ölçü kullanılmaktadır. Bu tabelanın beyaz renkli alanı 225 x 80 cm’dir. Eczane kelimesindeki harflerin ölçüleri ise 38 x 14 cm’dir. İlk standarda göre daha geniş bir modeldir.

  • Standart – 3

Bu standarttaki tabelaların sadece ölçüleri değişmekte geriye kalan beyaz zeminler 300 x 100 cm olarak sabit alınmaktadır. Buna göre 400 cm’den başlayarak 1000 cm’e kadar uzanan genişlikte tabelaların yüksekliği 70 cm’dir. Anlayacağınız üzere bu tabelalarda sadece kırmızı alan büyümekte geriye kalan beyaz alan ise aynı ölçüde kalmaktadır.

3 numaralı standartta kırmızı alanların büyümesi ise işletmenin cephe uzunluğuna bağlıdır. Kimi işletmeler daha küçük bir işyerinde hizmet gösterirken kimileri ise oldukça büyük bir alanda hizmet gösterebilmektedir. İşte bu durumda eşitliği sağlamak adına alınmış bir karar olarak bu durum göze çarpmaktadır. Daha detaylı bilgi için Sağlık Bakanlığı Eczane Levha Standartları Kılavuzu bağlantısına tıklayarak kolayca inceleyebilirsiniz.

Eczane Tabela Modelleri

Eczane tabela modelleri karşımıza yukarıdaki standartlar ile çıkmaktadır. Bu modellerde vakumlu harfler kullanılmakta ve standart bir görünüm elde edilmektedir. Bu tabelaların haricinde ise kullanılan diğer tabelalarda duba modeller ile sadece “E” harfinin olduğu tabelalar bulunmaktadır.

  • Eczane Duba Tabelalar: Eczanelerde kullanılan duba tabelalar özellikle nöbetçi eczaneler için tasarlanmıştır. Akülü olarak gönderimi sağlanan bu tabelaların en önemli özelliği ışıklı ve uzun süre dayanıma sahip olmalarıdır. LED aydınlatma sistemleri ile donatılmış olan bu tabelalarda “nöbetçi eczane” veya “eczane” ibaresi muhakkak bulunur.
  • Eczane E Tabelası: Eczanelerde kullanılan tabelalardan bir tanesi de beyaz fon önünde kırmızı rengindeki “E” harfinin olduğu tabeladır. Bu tabela modelleri de standartlara uygun bir şekilde hazırlanmıştır. Farklı renk tonlarının bulunmadığı bu tabelaları da çok uzaklardan algılamak mümkündür. LED aydınlatma ışıkları bulunan bu modeller, oldukça tasarruflu ve dikkat çekicidir.

Eczane tabela modelleri her eczanenin muhakkak sahip olması gereken tabela çeşitleri arasında bulunur. Özellikle duba tabelalar eczanenin önüne araç yanaşmasının önüne geçerek acil durumlar için bir tedbir niteliği taşımaktadır. Böylelikle hem orada eczanenin olduğunu herkese bildirirken hemde araç yanaşmasını engelleyerek acil durumlarda oluşabilecek bir çıkmazın önüne set kurar. 

Eczane Tabela Fiyatları

Eczanelerde kullanılan tabelaların fiyatları da boyutlarına göre farklılık göstermektedir. Özellikle ana tabela olarak adlandırdığımız ve yönetmelik gereği standartlar dâhilinde kullanılan modellerin ölçülerine göre fiyatlarında da farklılıklar görülmektedir. Buna göre tabelanın fiyatlarını belirleyen en önemli etkenler:

  • Tabelanın boyutu
  • Işıklandırma yapılıp yapılmayacağı
  • Tabelada bulunan harflerin sayısı
  • Hangi çeşit tabela satın alınacağı gibi konulardır.

Tabela almaya karar verdiğiniz karşınıza çıkan seçenekler sonrasında almak istediğiniz tabelanın fiyatı ortaya çıkmaktadır. Bu konularda MS Reklam firması olarak sizlere Türkiye’nin her yerinde destek vermekteyiz.

Tabelalarda Neden Led Aydınlatma Sistemleri Tercih Edilir?

LED aydınlatma araçları günümüzde her eve ve işyerine girmiş bulunmaktadır. Evlerde kullanılan televizyonların ekranından tutunda işyerindeki kombilerin ekranlarına kadar pek çok alanda karşımıza çıkar. Bu kadar yaygın olarak kullanılan LED tabelalar, eczane tabelalarının aydınlatmasında da kullanılabilmektedir. Buna göre LED aydınlatma sistemi tercihi altındaki esas nedenler şunlardır:

  • LED’ler uzun ömürlüdür. Yıllarca bir tabelada kullanılabilir.
  • Açık veya kapalı alan fark etmeksizin her alanda LED kullanılabilir.
  • Tasarruflu sistemlerdir. Enerji sarfiyatını %75’lere kadar azaltır.
  • Göze hoş gelen bir ışık açığa çıkartır. Gözü yormaz.

Bu özellikleri nedeniyle eczane tabelalarında LED ışıkları kullanılmaya başlanmıştır. LED sistemi tercih nedenleri arasında en çok uzun ömürlülük ve tasarruf seçeneği insanları cezbetmektedir. Öte yandan gece karanlıkta veya gündüzleri insanların dikkatini çekebilecek düzeyde bir tabela üretilmesine olanak tanımaktadır.

Eczane Tabelası İmalatı Nasıl Yapılır?

Eczane tabelaları, ışıklı veya ışıksız olarak üretilebilmektedir. Üretime başlanmadan önce tabelanın konumu netleştirilmelidir. Ona göre yapılacak olan ölçülendirme sonrasında üretim başlayacak ve tabela birkaç gün içerisinde hazır hale gelecektir. Eczane tabelaları işletmenin ön cephesine monte edilmekte ve montaj için gereken parçaların tamamı üretici tarafından sağlanmaktadır.

Yüksek kaliteli olarak üretilen eczane tabelası içerisine aydınlatma sistemi de monte edilmektedir. Üretici firma olan MS Reklam firması, tabela imalatı zamanında öncelikle gereken tasarımı yaparak eczane sahibine gönderir. Karşı taraftan gelen onay sonrasında üretim birkaç iş günü içerisinde tamamlanarak montaj yerine gönderilir.

Üretilen tabela, eczane arayan kişiler tarafından kolayca fark edilecek ölçülerde olacaktır. Bunun için genellikle işletmenin ön cephesinin tamamı kaplanmakta ve standartlar ile birlikte gereken yazılar yazılmaktadır.

Eczane Panosu Nasıl Yaptırılır?

Sağlık sektörünün en önemli parçalarından bir tanesi olan eczaneler, günümüzde hastaların en uğrak yerlerinden bir tanesi olmuştur. Her geçen gün artan eczane sayısı ile birlikte rekabeti minimize etmek amacıyla bu tabelalar standartlar içerisinde üretilmektedir. Tabela yapım aşaması kapsamında takip edilmesi gereken işlem adımları:

  • Profesyonel ekipleri olan bir tabela firması bulmak
  • Tabelanın işletmenin neresine monte edileceğine karar vermek
  • Tabela çeşidinde ve ölçüsünde karar kılmak
  • Tabelanın ışıklı mı yoksa ışıksız yapılacağına karar vermek
  • Üreticiden bir tasarım istemek
  • Tasarıma onay vermek
  • Ürün teslim edilmesini beklemek

Bu işlemlerin akabinde artık tabelanız kısa süre içerisinde hazırlanacaktır. Profesyonel ekipleri ile birlikte yüzlerce müşterisine hizmet veren firmamız, Türkiye’nin her yerinde en kaliteli eczane tabelası yapan firmadır.

Tabela yapım sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı özelliklerde bulunur. Bu özellikler:

  • Tabelanın uzaktan rahat bir şekilde fark edilmesini sağlamak
  • Tabelanın nem, soğuk ve yağıştan etkilenmemesi için gereken izolasyon işlemlerinin tamamlandığından emin olmak
  • Tabelanın eczanenin neresinde kullanılacağında karar kılmak

Bu 3 madde eczanelerde kullanılacak olan tabelanın en önemli özellikleridir. Herkesin rahat bir şekilde görebileceği alana monte edilen bir tabela ile işletmenin müşteri sayısında da ciddi bir artış sağlayacaktır. Günümüzde reklamcılığın ne kadar önemli olduğunun farkında olan sizler için MS Reklam olarak profesyonel ekiplerimiz ile en kaliteli ve gösterişli standart tabelayı hazırlamaktayız.